Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Σουλτς: Και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, και διαφοροποίηση για Ρωσία, δεν γίνεται!

Τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, να μην αποκλίνει από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας, όσον αφορά στην κρίση στην Ουκρανία.«Σημείωσα με έντονη ανησυχία το γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα (σ.σ. χθες) εγκατέλειψε την κοινή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας», είπε ο Σουλτς στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό ZDF λίγες μόνον ώρες προτού φτάσει στην Αθήνα για να συναντηθεί - πρώτος αυτός από κάθε άλλον Ευρωπαίο πολιτικό - με τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό πλέον της Ελλάδας.Μάρτιν Σουλτς
«Απλά δεν μπορείς, από τη μια, να απαιτείς από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη προς τη δική σου χώρα όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και από την άλλη, η πρώτη επίσημη κίνηση που κάνεις να είναι ότι διαρρηγνύεις την κοινή ευρωπαϊκή θέση», πρόσθεσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο Σουλτς, στέλεχος του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας, συναντάται σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα για να συζητήσει μεταξύ άλλων μαζί του για το πρόγραμμα της κυβέρνησής του σε ό,τι αφορά στην οικονομία και το πώς η Ελλάδα θέλει να διευθετηθεί το ζήτημα του χρέους της. «Θα του πω ότι οι όποιες μονομερείς προσεγγίσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν θα τον βοηθήσουν», πρόσθεσε ο Σουλτς.

Γιούνκερ: Δεν πρόκειται να διαγράψουμε το ελληνικό χρέος

«Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους», ξεκαθαρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο απόσπασμα της συνέντευξης Γιούνκερ, που δημοσιεύει μέσω της ιστοσελίδα της η εφημερίδα, ο κ. Γιούνκερ διαβεβαιώνει πως «τα μέλη της ευρωζώνης δεν θα δεχθούν αυτή την απαίτηση της Αθήνας», τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί το ελληνικό χρέος.

Αντιμέτωπος με τη νέα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα της «Le Figaro»- ο Γιούνκερ υπογραμμίζει πως το «σημείο εκκίνησης, είναι οι κανόνες που καθορίζονται με βάση μια κοινή συμφωνία, ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ».     http://www.protothema.gr/politics/article/446758/soults-o-tsipras-apekline-apo-tin-koini-stasi-tis-ee-enadi-tis-rosias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου