Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Στο μικροσκόπιο οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του Παπακωνσταντίνου.

Αθήνα
                   Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει κατά προτεραιότητα οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μαζί με τους λογαριασμούς άλλων 60 ατόμων, από τους μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

                  Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην πολύωρη κατάθεσή του, η οποία θα συνεχιστεί και το πρωί της Πέμπτης, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.
Από συνεδρίαση της Προανακριτικής
                                                      Από συνεδρίαση της Προανακριτικής.

                   Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να είπε ότι το ΣΔΟΕ έχει καλέσει προς έλεγχο την κ. Μαρία Παντελή, το όνομα της οποίας είναι στη λίστα Λαγκάρντ με ένα λογαριασμό ύψους 550 εκατ. δολαρίων και η ίδια τους γνωστοποίησε ότι θα πάει ο δικηγόρος της στις 11 Μαρτίου.

                 Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στον έλεγχο των 2062 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών καθώς οι τράπεζες, κυρίως οι μεγάλες, δεν ανταποκρίνονται άμεσα ώστε να στείλουν τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.

               Πάντως, όπως φέρεται να είπε, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τους έχει αποστείλει όλα τα στοιχεία με το φορολογικό προφίλ των καταθετών.

                Ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται επίσης να απέδωσε τις καθυστερήσεις των ελέγχων του ΣΔΟΕ στο ότι δεν είναι στελεχωμένος με το έμψυχο δυναμικό που έχει ανάγκη η υπηρεσία σημειώνοντας ότι από τους 100 υπαλλήλους που έχει ζητήσει, έχουν σταλεί μόλις δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου