Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Μετωπική Σαμαρά - Τσίπρα.


             Σκληρούς χαρακτηρισμούς αντάλλαξε ο Πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία από τις πιο σφοδρές αντιπαραθέσεις μεταξύ Σαμαρά – Τσίπρα στη Βουλή. Τo αγροτικό μπορεί να ήταν το θέμα της προ ημερησίας συζήτησης, ωστόσο, ελάχιστα αναφέρθηκαν σε αυτό οι πολιτικοί αρχηγοί.

              Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε προσωπικά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει ως στόχο να διώξει τις επενδύσεις. Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στις Σκουριές τόνισε πως αυτές οι δολιοφθορές θα τελειώσουν. «Σας καλώ όλους να σκεφτείτε: Αν αυτό δεν είναι εθνική υπονόμευση, τότε τι λέγεται εθνική υπονόμευση; Αν αυτό δεν λέγεται εθνική δολιοφθορά, τότε τι ακριβώς είναι;» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν μασάμε από απειλές, κύριε Τσίπρα».

              Παράλληλα, καυτηρίασε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για «κλεφτοπόλεμο καταγγελιών» και για συμπεριφορές που αρμόζουν σε «Πανεπιστημιακά αμφιθέατρα». Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δηλώσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος αντέδρασε για τους πυροβολισμούς των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές των Τρικάλων κατά την απόπειρα απόδρασης: «Εγώ προσωπικά δίνω συγχαρητήρια στους φύλακες. Εσείς μέχρι τώρα χαϊδεύατε τους κουκουλοφόρους, τώρα χαϊδεύετε και τους βαρυποινίτες; Μήπως θέλετε ανοιχτές φυλακές;».

               Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν ψάχνει για «επενδυτές αλλά για πειρατές» και σχολιάζοντας την φράση του Πρωθυπουργού ότι «δεν μασάμε από απειλές», τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν συμπεριφέρεστε ως Πρωθυπουργός αλλά ως ψευτόμαγκας». Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα: «Ο μόνος τρόπος, με τον οποίο θα αποχωρήσετε θα είναι αυτός, με τον οποίο αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο ομοϊδεάτης σας. Δικός σας ομοϊδεάτης ήταν αυτός που αποχώρησε με ελικόπτερο!»

Δείτε τη σφοδρή σύγκρουση Σαμαρά - ΤσίπραΌσον αφορά το αγροτικό, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως  όσοι έχουν εργαστεί για 40 χρόνια θα πάρουν σύνταξη στα 62.«Ακόμα και εκείνοι που χρωστούν μέχρι 4.000 ευρώ στον ΟΓΑ», σημείωσε. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου