Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Στις 12 Μαΐου οι πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία.

Σόφια
              Οι κάλπες στη Βουλγαρία, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ, θα στηθούν τελικά στις 12 Μαΐου καθώς κανένα κόμμα δεν επιδίωξε τον σχηματισμό κυβέρνησης.

              Την αναμενόμενη προσφυγή στις κάλπες και την ημερομηνία ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.
Οι διαδηλώσεις για το ακριβό ρεύμα οδήγησαν στην παραίτηση του Μπορίσοφ -επισπεύδοντας κατά λίγους μήνες τις εκλογές του καλοκαιριού
Οι διαδηλώσεις για το ακριβό ρεύμα οδήγησαν στην παραίτηση του Μπορίσοφ -επισπεύδοντας κατά λίγους μήνες τις εκλογές του καλοκαιριού.  

              Κανονικά, οι εκλογές θα γίνονταν λίγους μήνες αργότερα. Οι πολυήμερες διαδηλώσεις όμως, με αφορμή τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, οδήγησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην παραίτηση της κυβέρνησης του GERB.

                Το ίδιο το κυβερνών κόμμα, που είχε ισχυρή πλειοψηφία, όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν δείξει εξαρχής ότι δεν θα προσπαθούσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση με την παρούσα σύνθεση του κοινοβουλίου.

                    Παράλληλα, η Σόφια άνοιξε το δρόμο για μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού. Οι βουλευτές ψήφισαν τροποποίηση που επιτρέπει την αναθεώρηση των τιμολογίων πάνω από μία φορά το χρόνο, ώστε να ρυθμιστική αρχή ενέργειας να προχωρήσει (όπως αναμένεται) σε μείωσή τους τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου